Over ons

HOMulticare bord kl
Multicare is in juli 1971 opgericht als Handelsonderneming Multicare door de heer H.P.M. Mul, met de achternaam Mul dus als grondslag voor de naam Multicare. Vanaf 1989 is het bedrijf zich als Ingenieurs- en Handelbureau Multicare gaan specialiseren in verlichting, eerst alleen in noodverlichting, met een vertegenwoordiging van het fabrikaat Präzisa uit Duitsland, daarna ook Beghelli en Ova Barghelini uit Italië.

In 1991 is Multicare alleenvertegenwoordiger geworden van het merk LumeSystem, wat later LucaSystem werd. Van dit fabrikaat stammen de armaturen Perla P1, Smeraldo S1, Smeraldo S2, Topazio T1, Topazio T2, Brillante, Rubino R1, Rubino R2, Onyx O1 en Onyx O2. Uiteindelijk hebben we hiervan in 2004 de productie overgenomen. Sinds 2014 leveren we deze producten onder de merknaam ESAL om zo meer onderscheid te kunnen maken.


Van de producten uit de Trapezio serie zijn er een aantal look-alikes verschenen. De bekendste zijn die van een bedrijf uit Waalwijk. Sommige hanteren het adagium beter goed gejat dan slecht bedacht. Dat is een denkwijze. Wij gaan uit van onze eigen kracht EN originaliteit!

LumeSystemCatalgue1992 kl         LumeSystemTopazio kl


In 1989 nog een bedrijf aan huis, maar uiteindelijk via een pand aan de Molendijk in Sliedrecht, de Einsteinstraat in Dordrecht, nu gevestigd aan de Madame Curiestraat 24 te Dordrecht.
We kunnen met recht trots op onze producten zijn. Vele projecten worden door onze producten gesierd. Natuurlijk zijn de paradepaardjes noodverlichting in het gebouw van de Tweede Kamer, paleis Het Loo, The Red Apple in Rotterdam, maar ook de andere laagbouw- en hoogbouwprojecten in heel Nederland.

Voor een bedrijfsimpressie, zie onderstaande link:
https://www.youtube.com/watch?v=NG22MLK0FEo

Al weer sinds geruime tijd zijn diverse armaturen slagvast gecertificeerd conform SKG-KE 571. Een teken dat we ook aan de buitenwereld kunnen laten zien dat het niet alleen bij woorden blijft.

Neemt u gerust eens contact met ons op, als u nader kennis met ons wilt maken. Via de site kunt u met ons chatten, maar ook via Facebook.

We staan graag voor u klaar!

Het team van ESAL | Multicare


Dit zijn onze partners:

PKVW     SKG-kl     Logo_Osram     DPD

citizen     bjb     tridonicLidmaatschap NLA (Nederlandse Licht Associatie):

nla

Welkom op de site van Multilicht.

Voorheen bekend als Multicare of ESAL.klik hier om naar onze vernieuwde site www.multilicht.eu te gaan.

multilicht multicare esal