16-12-2014

Installateurs hebben vertrouwen in 2015

E-Installatie |  Laatst gewijzigd: 18-12-2014 12:52  |  Marjolein Eilander  |

Den Haag - Installateurs zijn erg positief gestemd over 2015. Dit concludeert Uw Duurzame Installateur uit een onderzoek onder 569 respondenten.

Ruim een derde van de ondervraagde installatiebedrijven verwacht een omzetgroei. Het is niet duidelijk of hiermee ook de winst gaat groeien. Bij de meerderheid van de ondervraagden verbeterde de winstgevendheid de laatste jaren niet. De installateur is tevreden over het feit dat de woningmarkt langzaam hersteld en er nu weer meer bouwvergunningen worden afgegeven.

Investeren
Bijna veertig procent van de installateurs geeft aan langzamerhand wel weer te willen investeren in nieuwe materialen en oplossingen. De personeelsomvang zal door de omzetgroei niet als vanzelfsprekend ook gaan toenemen. Installateurs willen hun personeel efficiënter gaan inzetten door te investeren in trainingen en cursussen.

Marketing
Ruim 60 procent van de ondervraagden ziet meer en meer het nut in van marketing en wil in 2015 ook meer aan marketinginzet doen. Op de vraag welke middelen ze gaan inzetten heeft het het merendeel eigenlijk geen antwoord. Wel denken ze dat de kansen voor succesvolle marketing op online gebied het grootst zijn.

Welkom op de site van Multilicht.

Voorheen bekend als Multicare of ESAL.



klik hier om naar onze vernieuwde site www.multilicht.eu te gaan.

multilicht multicare esal